حفاظت از محیط زیست نیازمند هم افزایی و تغییر رویکرد است

ایسنا/اصفهان مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان اصفهان بر اهمیت شفافیت، آموزش مستمر، بهره‌برداری خردمندانه از منابع و تغییر رویکرد در سیاست‌های محیط‌ زیستی تأکید کرد و گفت: حفاظت از محیط‌ زیست وظیفه‌ای همگانی است که نیازمند همکاری، نوآوری و تصمیم‌گیری مبتنی بر داده‌های صحیح است.


داریوش گل‌علیزاده، امروز یکشنبه ۴خرداد در آیین تکریم و معارفه مدیران پیشین و جدید حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان اظهار کرد: دغدغه‌ای که همه در اینجا دارند، این است که در محیط‌زیست استان اصفهان باید تلاش کنیم و شفاف و پاسخگو باشیم. مطالبه‌گری که در این استان وجود دارد، چرخ‌های محرکی برای پیشرفت ما خواهد بود. هر فعالیت اقتصادی یا غیر آن که با آلودگی و تخریب غیرقابل جبران همراه باشد، ممنوع است.


وی با بیان اینکه یک وظیفه عمومی داریم که همگان باید در راستای محیط زیست تلاش کنیم، افزود: محیط‌زیست میراث نیست، بلکه امانتی برای نسل آینده است و باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که نیازهای امروز را تأمین کرده و برای نسل فردا حق دخل و تصرف نداشته باشیم. حیات روبه‌رشد یعنی یک محیط سالم و توسعه پایدار که در قانون اساسی آمده است.


مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان ادامه داد: من به‌جای واژه «توسعه» از «آبادانی» نام می‌برم؛ آبادانی به معنای توسعه عالمانه و بهره‌برداری خردمندانه از منابع طبیعی است. باید اصل کمیابی منابع را مدنظر داشته باشیم و حق نداریم به تخریب و آلودگی بپردازیم.


گل‌علیزاده تصریح کرد: یکی از مباحثی که به‌شدت پیگیری می‌کنم، هم‌افزایی توان ظرفیت تمام بخش‌ها است. باید تلاش کنیم تا شعارهایمان را به باور تبدیل کنیم. اگر خودمان باور داشته باشیم، مطمئناً پیشرفت خواهیم کرد.


وی با اشاره به اینکه هنوز در استان اصفهان به موضوع خشکسالی و کم‌آبی اعتقاد پیدا نکرده‌ایم، گفت: خواهش می‌کنم از همه که به ادارات خود مراجعه و بررسی کنند که در این ادارات چگونه از آب استفاده می‌شود. حجم زیادی از آب گران‌بها تلف می‌شود. آموزش یک پدیده مستمر است و هرگز متوقف نمی‌شود. توجه داشته باشید که اگر قرار باشد با تغییر رفتار مواجه شویم حتماً نیاز به تغییر داریم، بنابراین باید صبر و حوصله به خرج دهیم.


مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه محیط زیست کشور داریم، بحث داده‌ها است. مسئولان ادارات در به اشتراک‌گذاری اطلاعات و داده‌ها همکاری کنند. اگر بر اساس داده‌های درست تصمیم‌سازی نکنیم، تصمیم‌گیری‌های ما دچار مشکل خواهد بود.


گل‌علیزاده با تأکید بر اینکه به‌شدت از ایده‌های نو استقبال می‌کنم، اظهار کرد: هر کسی که برای حفظ و ارتقای کیفیت محیط زیست ایده‌ای داشته باشد، حتی اگر تخصصی در این زمینه نداشته باشد، صددرصد گوش می‌دهم. من به این احترام می‌گذارم که فردی فکر کرده و به دغدغه‌های محیط زیست توجه کرده است.


وی یکی از چالش‌های بسیار مهم کشور را تغییر اقلیم دانست و گفت: مسائلی مانند خشکسالی، کم‌آبی، خشک شدن تالاب‌ها، فرونشست زمین و آتش‌سوزی‌ها، همگی پیامدهای این تغییرات هستند، اما آیا ما در کشور به تغییر رویکرد در برنامه‌ها و سیاست‌هایمان پرداخته‌ایم؟ در برنامه‌ها تلاش کرده‌ایم مدیریت اقلیم را با چهار هدف اصلی افزایش سازگاری، کاهش آسیب‌پذیری، توسعه اقتصاد کم‌کربن و تقویت صنعت پیش ببریم. این سند اکنون آماده شده و به دولت ارائه شده است. امیدواریم بتوانیم برش‌های لازم را در این زمینه تهیه کنیم.


مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان افزود: موضوع اصلی ما در مدیریت کشور، بحث کارشناسی است. برای تدوین برنامه‌ها و سیاست‌های کلان کشور به کار کارشناسی نیاز داریم. باید در سازمان محیط زیست رویکردی ایجاد کنیم که در سیاست‌گذاری نقش‌آفرینی بیشتری داشته باشیم. اگر بتوانیم در سیاست‌گذاری تأثیرگذار باشیم، مطمئن باشید تنش‌هایی که اکنون با صنعت داریم و در حوزه‌های پایین‌دست پیش می‌آید، به حداقل خواهد رسید. باید به دنبال ایجاد یک گفتمان مشترک و فهم مشترک باشیم تا بتوانیم تمام ظرفیت‌ها را در راستای بهبود وضعیت محیط زیست کشور به کار گیریم.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز