جذب بی سابقه اعتبارات رشد درآمدها و کاهش بیکاری کهگیلویه و بویراحمد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: جذب بی سابقه اعتبارات، رشد درآمدهای مالیاتی، افزایش سرمایه گذاری و کاهش نرخ بیکاری در استان حاصل تلاش و پیگیری های بی وقفه استاندار در سطح ملی و استانی است.


«طاهر شریف پور» روز دوشنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۲ در نشست با جمعی از خبرنگاران استان افزود: استان کهگیلویه وبویراحمد در سه شاخص اصلی حوزه اقتصادی رشد بی وقفه و بالایی داشته و ضریب این رشد برای استان بی سابقه است.


وی اظهار کرد: اعتبارات عمرانی تخصیص یافته به استان در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۳۹۹ که ۴۷۷ میلیارد تومان بوده، رشد ۱۰۳ درصدی داشت و این مبلغ ۹۷۰ میلیارد تومان است.


مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: این میزان اعتبار تخصیصی و نقدینگی به خوبی توزیع و مدیریت شد و اثرگذاری و عملکرد بالایی برای توسعه حوزه عمران و زیرساخت های استان در بخش های مختلف ایجاد کرد.


شریف پور تصریح کرد: اعتبارات هزینه ای سال ۱۴۰۱ استان رشد ۸۵ درصدی نسبت به سال ۹۹ داشت و تحقق این مهم و صرف هزینه ای که با تاکید استاندار همراه با مدیریت، کنترل و نظارت بالا صورت گرفت در بودجه هزینه ای ضریب عملکردی بالایی برای استان به جای گذاشت.  


وی به رشد بی سابقه درآمدهای مالیاتی استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و ادامه داد: درآمدهای مالیاتی این استان در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۳۹۹ با رشد ۱۴۳ درصدی یعنی در سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۵۳۵ میلیارد تومان بوده که این میزان در سال ۱۴۰۱ به یک هزار و ۲۵۵ میلیارد تومان رسید.


مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: رشد درآمد مالیاتی و تحقق سهمیه ای استان و یا مازاد بر آن در میزان تخصیص اعتبارات به استان موثر است.


شریف پور تاکید کرد: در سال ۱۳۹۹ میزان ۹۰ درصد درآمدهای استان مالیاتی و ۱۰ درصد از محل سایر بود و در سال ۱۴۰۱ این میزان به ۸۲ درصد درآمدها مالیاتی و ۱۸ درصد سایر درآمدها رسیده است. عملکرد درآمدی استان کهگیلویه و بویراحمد طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل حدود ۸۰درصد رشد داشت.


وی با بیان اینکه عملکرد درآمدهای مالیاتی نسبت به سال قبل ۷۵ درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: رشد درآمد مالیاتی خود بیانگر رشد و توسعه شاخص های اقتصادی، تولید و اشتغال است. همچنین عملکرد سایر درآمدهای استان در سال گذشته نسبت به سال قبل ۳۳۶درصد افزایش یافت که دلیل این افزایش شناسایی پایه های مالیاتی، پرداخت معوقات مالیاتی و فرار مالیاتی بوده است.


مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کاهش چشمگیر و کم سابقه نرخ بیکاری استان گفت: کاهش نرخ بیکاری و افزایش رشد اشتغال‌ زایی در استان با اجرای سیاست‌های دولت سیزدهم و تلاش هایی که در این حوزه در استان شد بر اساس اعلام آمار ثبتی سامانه مبنا در حوزه خدمات اشتغال کشور، رتبه خوبی را کسب کردیم.


شریف پور افزود: میانگین نرخ بیکاری در استان کهگیلویه وبویراحمد ۸.۳ درصد اعلام شد در حالی که میانگین کشوری ۹ و خرده درصد است. 


وی با بیان اینکه، دکتر احمدزاده استاندار جهت گیری و کاهش نرخ بیکاری در استان را یک ضرورت اجتناب ناپذیر و تکلیفی برای همه مدیران دانسته و می داند، اظهارکرد: نرخ کاهش بیکاری در استان که برای نخستین بار به کمتر از نرخ میانگین کشوری رسیده نتیجه تاکیدات، پیگیری های مداوم و تلاش استاندار در سطوح کشور و استانی است.


مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین تصریح کرد: رسیدن به ضریب بالا و شاخص های خوب عملکردی حوزه اقتصادی نتیجه تلاش های مداوم دکتر احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویرحمد در حوزه های مختلف بود که باعث رشد و توسعه شاخص های اقتصادی استان شده است.


شریف پور عنوان کرد: کسب رتبه های اقتصادی و شاخص عملکردی استان در ۱۴۰۱ و همچنین سال ۱۴۰۲ که با شعار محوری مقام معظم رهبری (مهار تورم و رشد تولید) نامگذاری شده است و برپایه سیاست های دولت مردمی برای ساخت ایرانی قوی با رشد هشت درصد که ۳.۵ درصد بهره وری همراه است، دکتر احمدزاده بر راهبرد نو و برنامه محور برای تحقق قطعی این هدف در این بخش تاکید جدی دارد.


شریف پور عنوان کرد: برای تحقق اهداف استان در حوزه اقتصادی، استاندار بر راهبرد رشد اقتصادی یعنی شناسایی فرصت ها و ظرفیت های سرمایه‌ گذاری جدید و استفاده بهتر از منابعی که در اختیار داریم و تسهیل گری و رفع موانع تولید به عنوان محورهای اصلی تاکید دارد.


وی تاکید کرد: استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید دارد از سویی تمرکز دستگاه های اجرایی به خصوص اقتصادی به سمت بهره ‌وری سوق داده‌ شود تا سهم بهره‌ وری در رشد اقتصادی استان نسبت به گذشته بیشتر شود و رشد هشت درصدی محقق شود. 


 مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهارکرد: در هیمن راستا همایشی تخصصی در استان خواهیم داشت که در آن از سرمایه گذاران خارجی، ملی و همچنین استانی که در کشور سرمایه گذاری کرده اند دعوت به عمل می آید.


شریف پور تصریح کرد: فرصت ها، محورها، شاخص های سرمایه گذاری و عوامل بنیادی اثر گذار استان احصاء و در قالب بسته ای در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت.


وی با بیان اینکه ۵۰ فرصت سرمایه گذاری استان کهگیلویه و بویراحمد شناسایی و ۲۰ فرصت پیش امکان سنجی شده است، ادامه داد: برای معرفی ظرفیت های استان و جذب سرمایه گذار در حوزه اقتصادی، سایت اطلس سرمایه گذاری همراه با اطلاعات، آمار و داشته های استان در بخش های مختلف طراحی و راه اندازی خواهد شد.


مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کهگیلویه و بویراحمد از رسانه های استان و فعالان این عرصه خواست تا به بخش سرمایه گذاری اهتمام جدی داشته باشند و ظرفیت ها و موقعیت های اقتصادی استان را رساتر و واقعی تر به آن بپردازند و به طور مداوم این مهم مورد توجه قرار بگیرد.


شریف پور اظهار کرد: کمبود منابع بانکی یکی از سالش های استان کهگیلویه و بویراحمد است که استاندار از طریق بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در تلاش برای افزایش این منابع و رفع این چالش ها هست.


وی در خصوص شناسایی و فروش اموال مازاد دستگاههای دولتی استان عنوان کرد: میزان ۳۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ شناسایی و فروش اموال مازاد دستگاه‌های دولتی صورت گرفت که از این میزان ۲۸ میلیارد تومان مربوط به جهادکشاورزی بوده است.


مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: ۳۳ ملک دولتی شناسایی شود که از این تعداد ۱۱ ملک مجوز فروش گرفته شده اند و بیشتر این تعداد ملک مربوط به جهاد کشاورزی است البته در حال اخذ مجوز فروش مابقی ملک ها هستیم.


شریف پور در رابطه با تسهیلات تبصره ۱۸ در سال ۱۴۰۱تصریح کرد: ۴۰۰ میلیارد تومان سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از تسهیلات تبصره ۱۸ بوده که فرصت جذب این اعتبارات متناسب با واریزی به حساب بانکهاست.

منبع خبر: خبر گزاری ایسنا